Nerezová kuchyňská deska
Profíci milují pracovní desky z nerezu
Nerezová kuchyňská deska
působí velmi profesionálním dojmem a zejména do
industriálního designu výborně zapadne. Ovšem nejen tam.
Klasické kuchyně s tmavými dekory
kuchyňské linky jsou pro ni rovněž jako stvořené.
Nerezový plech je sice
na dotyk chladný a práce na něm je poněkud
hlučnější, zato je ale velmi odolný a snese téměř vše. Ne nadarmo se používá v profesionálních kuchyních všech velkých restaurací a hotelů. Nerezová kuchyňská deska si totiž výborně poradí s teplem, takže odložit si na ně rozpálenou pánev není žádný problém.
Nezničitelná kuchyňská deska
Nerez je téměř nezničitelný a tak na něm můžete klidně i krouhat, krájet, prostě co vás napadne. A že se povrch časem pokryje nějakým tím šrámem? Kdo by v profesionální kuchyni hleděl na takové detaily? U
nerezové pracovní desky se s tím přímo počítá. Patina ji nijak neuškodí, naopak. Je jen vizitkou dobrého kuchaře.
Nerezové desky mají i své slabiny
Často zmiňovanou
nevýhodou kuchyňských desek
z nerezu je fakt, že každá šmouha, otisk prstu či kapka vody je na nerezové desce vidět. Pomoc je vždy jednoduchá, stačí vše
otřít hadříkem a je to pryč. Počítejte však s tím, že pokud jste na úklid pinklich, pak nerezová kuchyňská deska si o přeleštění bude říkat mnohem častěji než třeba
kuchyňská deska z laminátu či
přírodního kamene.
Nerezová kuchyňská deska - cena
Za nevýhodu lze považovat i dosti vysokou pořizovací cenu.
Nerezová kuchyňská deska vás totiž může vyjít i na
20.000 Kč za běžný metr. Samozřejmě záleží na mnoha faktorech, jakými jsou
tloušťka nerezového plechu,
povrchová úprava atd. Nicméně bereme to tak, že pokud si již někdo pořizuje pracovní desku z nerezu, není to jen tzv. "na pohled". Na profesionálním povrchu prostě nelze šetřit.